Prestige 590 Flybridge: snel varende villa

De boottest van de Prestige 590 Flybridge is uitgevoerd in 2019. Genoemde prijzen zijn uit dat jaar

Een motorjacht van zestig voet is al groot, maar in die klasse is er geen boot met meer ruimte dan de Prestige 590 Fly. Dit Franse flybridge-jacht paart een extreem goed doordachte indeling aan moderne vaareigenschappen en een – voor de doelgroep – interessante prijs.

Prestige 590 Flybridge

Crew of tender

De geteste Prestige 590 Flybridge heeft een groot zwemplateau achterop dat je optioneel kunt laten zakken. Het achterste gedeelte herbergt een crewruimte of een tendergarage. De flybridge vormt een megagrote oase van plezier. Met buitenkeukentje, twee zonnebedden en een prima stuurplek met uitzicht zover het oog reikt.

Prestige 590 Flybridge

Jaloersmakend

De gangboorden zijn relatief smal, een gevolg van de keuze voor extreem veel binnenruimte. De indeling is op de doelgroep afgestemd, een aan luxe gewend stel dat regelmatig twee tot vier vrienden en kinderen in stijl meeneemt. Voor is de trap naar twee gastenhutten. De eigenaarshut heeft een eigen midscheepse ingang en is groter dan menige vijfsterren hotelsuite. Bijzonder is de walk-through douche en de jaloersmakende kast waarin prinsessen hun hele garderobe kwijt kunnen.

Zeus

In de motorkamer zie je dat de constructie degelijk en doordacht is. De afwerking is goed, alleen een geoefend oog ziet dat alle betimmering prefab is. De aandrijving is standaard met twee Cummins 600pk diesels met Zeus pods. De topsnelheid is 28,5 knopen, de kruissnelheid 23. Lekker snel, maar op deze boot voelt het relaxed.

Megavilla

De Prestige 590 Flybridge vaart gemakkelijk en soepel, je kunt de 1200 paardenkrachten simpel temmen, maar ook lekker over de golven laten draven. Deze varende megavilla subtiel inparkeren is met de joystick simpel. Deze Prestige is de ruimste zestigvoeter in haar klasse. Standaard kost de boot €1.082.950, veel geld, maar in dit segment een ’vriendelijke’ prijs. Met alle opties kom je op anderhalf miljoen euro uit.

Beoordeling:

Cijfer: 8,1

Constructie ✭✭✭✭

Comfort en ruimte ✭✭✭✭✭

Afwerking ✭✭✭

Ergonomie ✭✭✭✭

Vaareigenschappen ✭✭✭✭

Prijs/kwaliteit ✭✭✭✭

Technische Specificaties

Lengte: 18,70 m.

Breedte: 4,84 m.

Motorisering: 2x 600pk Cummins diesel met Zeus

Prijs: vanaf € 1.082.950 incl. btw

Meer info: lengersyachts.nl

Deze boottest is (gedeeltelijk) eerder geplaatst in Yacht Vision Magazine, de Telegraaf Vaarkrant, de Telegraaf VRIJ, Watersport-tv.nl, Honda Marine Magazine en/of Botentekoop Magazine.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Epco Ongering
Epco Ongeringhttp://www.boatsmen.nl
Epco Ongering testte als watersport journalist meer dan 1000 boten, maar studeerde aan het begin van zijn loopbaan af als bewegingswetenschapper en fysiotherapeut. In 2001 startte hij samen met een uitgever met het crossmediale 'Yacht Vision' concept. Later werd hij hoofdredacteur van diverse watersport-magazines zoals Yacht Vision Magazine, Hiswa Magazine, de Telegraaf Vaarkrant en Botentekoop Magazine. Ook presenteerde hij op landelijke televisie 14 seizoenen lang breed gewaardeerde watersport-programma's als Yacht Vision, Nederland Vaart en VaarTV. Hij maakt sinds 2004 deel uit van de jury van de Hiswa Boot van het jaar verkiezingen en sinds 2013 van de Motorboot-varen-prijs.

Popular

spot_img

Andere Boottesten